Microvezeldoeken

Microvezeldoeken verlagen desinfectie noodzaak met 99%

Microvezeldoeken verlagen desinfectie noodzaak met 99%

Ongeveer een maand geleden ontving ik een laboratorium uitslag waar ik bijzonder enthousiast van werd. Wecovi had bij “Weber en Leucht” een onderzoek laten doen naar de effectiviteit van microvezeldoeken. “Weber en Leucht” is een in Duitsland gesitueerd onafhankelijk test-laboratorium. Met deze test is aangetoond wat ik in het voorjaar van 2020 al via Centre for Hygiene International had vastgesteld.

Laboratorium meting effectiviteit microvezeldoeken tegen micro-organismen.

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in het technische verhaal van deze test, dat is leesbaar in de technische beschrijving. De test kort samen gevat: Een test oppervlak is besmet met de E. coli en de S. Aureus bacterie. Het besmette oppervlak is met een bevochtigde microvezeldoek die van te voren 50 keer is gewassen gereinigd. Na de reiniging is het oppervlak getest (geswabt) en zijn de swabs op kweek gezet. Uit de laboratorium meting kwam het enorm reinigend vermogen van de microvezeldoek naar voren:

E. coli: Reinigingsefficiëntie 99,99% dit is een log 4,09 reductie
S. Aureus: Reinigingsefficiëntie 99,999% dit is een log 5.03 reductie

Microvezeldoeken werken ook efficiënt tegen virussen

Meting in een laboratorium heeft aangetoond als er op een professionele manier wordt gewerkt met microvezeldoeken, dit voldoende is voor het elimineren van een eventueel aanwezig virus.

Microvezeldoeken verminderen de noodzaak van desinfecteren.

De titel van dit blog is: Microvezeldoeken verlagen desinfectie noodzaak met 99%. Dit is natuurlijk een kort door de bocht statement waarmee ik een discussie in gang wil zetten. Natuurlijk zijn er situaties waarin desinfectie een noodzaak is voor een veilige omgeving. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een isolatiekamer of operatiekamer in een ziekenhuis.

Resultaat hangt altijd af van vakkennis, inzet en de juiste materialen Wat je ook doet; van het bakken van een cake tot het schoonmaken van een ziekenhuis alles valt of staat met de aanwezigheid of afwezigheid van bovenstaande elementen. In basis ga ik er in dit blog vanuit dat alle elementen aanwezig zijn om tot een gewenst resultaat te komen.

De beste microvezeldoeken koop je hier

Geef een reactie